Intensivkurs MC

 

 

 

 

 

Varför åka iväg till någon annan stad för att genomgå en intensivkurs, när du kan genomföra den i Stockholm?

Vi på Jarla Trafikskola har en lång och gedigen erfarenhet inom intensivkursprogrammet för MC. Våra populära intensivkurser hjälper dig att snabbt, effektivt och strukturerat genomgå hela utbildningen med lycka. Du slipper dessutom att bekosta dig med: Boende, transport och förlorade arbetstimmar!

(Säsongen startar 26/2-18 om väder tillåter!)

Boka din MC Intensivkurs innan 2018-03-31

Så får du ett presentkort med värde av 2 000kr
på köpet från MC-boden* Nyttjas under hela MC säsong 2018.

 

 

 

Obligatorisk startlektion

 

 

 

 

För att genomgå en intensivkurs så krävs det att du har vissa förkunskaper. Du måste innan kursens start genomföra en obligatorisk startlektion.

Startlektionen är obligatorisk för att vi:

• Ska kunna se dina förkunskaper
• Om denna typ av utbildning är lämplig för dig

Om dina kunskaper inte är tillräckligt bra så har du möjlighet att komplettera genom några enstaka körlektioner. Under startlektionen presenterar läraren kursens upplägg samt planering.

 

 

 

 

Varför genomgå intensivkurs?

 

 

 

 • Det är ett kostnads- och tidseffektivt sätt att ta ditt körkort.
  • 2 elever under kursen → bredare kunskap och stöd mellan varandra (praktisk/teoretisk)
 • Förmåner och ett paket som inkluderar det mesta.
  • Anmälningsavgift
  • Körlektioner – 19 lektioner à 60 minuter måndag – torsdag
  • Riskutbildning
  • Självgående studier i våra teorisalar (under öppettider)

 

Intensivkursen genomförs i mindre grupp av två elever per lärare. Som elev får du köra men även åka med bakpå utbildarens MC. Detta möjliggör att du observerar hur den andra eleven hanterar olika trafiksituationer. Det är ett krav att ha ett B-körkort för att kunna genomgå en intensvikurs. Kursstart sker varje vecka under en MC-säsong och vädret kan påverka schemaläggningen.

 

 

Bra att tänka på!

En MC-intensivkurs håller ett högt tempo, vilket kräver att man är effektiv och stresstålig. Det är viktigt att vara införstådd med att vissa dagar kan vara motigare än andra. Alla människor är olika, inlärning och utveckling sker på varje individs villkor och ofta gradvis. En intensivkurs är en tids- och kostnadseffektiv lösning så att du ska skaffa dig kunskap och färdigheter för att ta ditt körkort snabbt och smidigt.

 

 

KURSPROGRAM (Förmiddag)

DAG 1
Måndag: 07.00–12.30
Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 09.30–12.30
Körning i trafik

Dag 5
Fredag: 08:20 eller 09:30
Landsvägskörning, fast sträcka, 11 mil som pågår i cirka 3 timmar. UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren gett klartecken om det.

KURSPROGRAM (Eftermiddag)

DAG 1
Måndag: 10.40–12.40 + 13.40–16.40
Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 13.40–16.40
Körning i trafik

DAG 5
Fredag:  08.20 eller 09.30
Landsvägskörning, fast sträcka, ca 11 mil som pågår i cirka 3 timmar. UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren gett klartecken om det.

 

Redo för Trafikverkets körkortsprov?

I slutet av utbildningen genomförs en utbildningskontroll, det är en lektion där utbildningsledaren kontrollerar att dina kunskaper är tillräckliga för att klara av uppkörningen hos Trafikverket. Därför kan kompletterande lektioner efter intensivkursen förekomma. Slutprovet för att ta ditt körkort består utav två olika delar. Trafikverket har ett delprov som är teoribaserat och en för uppkörningen. Först skriver du teoriprovet och sedan genomför du uppkörningen, detta oavsett om du är godkänd eller inte på teoriprovet. Om du blir godkänd på uppkörningen så har du 2 månader på dig att skriva ett nytt, godkänt teoriprov. Alla delprov bokas utav Jarla Trafikskola vid ett och samma tillfälle. Båda riskutbildningarna måste därför vara genomförda för att du ska kunna genomgå teori- och körprovet.

 

Betalningsvillkor

Intensivkursen betalas direkt vid bokning. Av- eller ombokas kursen när det är mindre än 14 dagar kvar, så debiteras halva beloppet. Vid utebliven närvaro så debiterar vi hela beloppet. Eventuella kompletteringslektioner efter intensivkursen är inte inkluderade.