Start > Intensivkurs MC
Intensivkurs MC
1 Vecka

Vid köp av intensivkurs (ej paket) ingår ryggskydd till ett värde av 1250 kr

Paketet innehåller totalt 17 timmar utbildning i olika trafikmiljöer!

Intensivkursen innehåller övningarna:

Inledande trafik, mindre landsväg samt grusväg

Grundläggande trafikträning, tätort

Landsväg ingår och körs på fredagarna (med vissa undantag)

På- och avfart, omkörning och motorväg

Kvalificerad stads- och landsväg

Utbildningskontroll (provuppkörning på skolan inför körprovet)

15 950 kr Välj skola & köp en intensivkurs Villkor och avbokningsregler

EFFEKTIVT LÄRANDE & HÖGT TEMPO

Varför gå en intensivkurs MC?

Vi på Jarla Trafikskola erbjuder dig som elev att gå en körkortsutbildning för MC tillsammans med några av branschens mest erfarna lärare! Tack vare en unikt utformad utbildningsplan är våra intensivkurser för MC både väldigt effektiva och mycket lärorika. i vår unika strategi gör också att vi kan se ett betydligt bättre resultat för våra elever, jämfört med de traditionella intensivutbildningar som andra skolor erbjuder!

Ett av våra mest avgörande moment är vårt utförande av övningskörningar. Under era körlektioner hos oss är ni alltid två elever som övningskör tillsammans med läraren. På så sätt kan ni noggrant iakta och observera varandra, vilket innebär att även du som inte kör kan vara delaktig och förstå vad som är rätt och fel.

Tillsammans med läraren kan ni bolla tankar och idéer, samt motta feedback av varandra. Det blir därmed väldigt mycket lättare att sedan applicera dessa kunskaper när det är din tur att köra. Forskning visar att inlärningen sker snabbare om man varvar teori med både praktik och observation, vilket är precis vad vi erbjuder de elever som går intensivkurs hos oss!

 • Lär dig av några av branschens mest erfarna lärare
 • Intensivkurs för MC på ett effektivt och roligt sätt
 • Varva med praktik och observation
Bokningsförfrågan

RYGGSKYDD, HJÄLM OCH KLÄDER

Utrustning

Vi på Jarla Trafikskola står för all utrustning när du går en intensivkurs för MC hos! Under utbildningen får du låna såväl ryggskydd och hjälm som rejäla kläder och nödvändiga tillbehör. Tänk dock på att ta med ett eget underställ om du ska övningsköra när det kallt ute.

När du genomför din MC-utbildning hos oss får du dessutom övningsköra med helt nya motorcyklar! Vi har även samarbeten med flera stora aktörer, och kan därmed erbjuda dig förmånliga rabatter och erbjudanden på bland annat kläder, motorcyklar och säkerhetsutrustning!

 • Vi förser er med all utrustning som behövs
 • Övningskör med nya motorcyklar
 • Få rabatter på kläder, motorcyklar och utrustning
Bokningsförfrågan
MC lektion med lärare

TRÄFFA EN ERFAREN TRAFIKLÄRARE

Startlektion

Om du är intresserad av att gå en intensivkurs för motorcykelkörkort behöver du genomföra en startlektion för MC! Här får du chansen att provköra motorcykel och träffa en erfaren trafiklärare som presenterar hela utbildningen och alla moment som ingår i denna. Där kan du även få svar på eventuella frågor gällande vår intensivkurs och vår MC-utbildning. Startlektionen genomförs för att vi ska kunna avgöra vilken nivå du är – då kan intensivutbildningen planeras på bästa möjliga sätt efter just dina behov och förutsättningar. Om trafikläraren bedömer att intensivkursen inte passar dig tar vi självklart fram ett annat erbjudande som – hos oss är alla välkomna att ta MC-kort!

 • Avgör vilken nivå du ligger på
 • Få en utbildning planerad efter dina behov
Bokningsförfrågan

INDIVIDUELL UTBILDNINGSPLAN

Vad händer innan kursen?

Vårt mål är alltid att alla våra elever du ska gå från oss med MC-kortet i hand! Vi ser därmed alltid till att våra MC-lärare vet vilken kunskapsnivå du ligger på Innan intensivkursen för MC drar igång! Innan start säkerställer vi också att du har fått en individuell utbildningsplan skräddarsydd för just dig och dina behov, för att öka dina chanser om att lyckas.

Tillsammans väljer vi vilken utbildningsvecka som passar bäst för dig, där vi även bokar in de obligatoriska kurserna riskettan och risktvåan för MC. Vi ser också till att boka tid för teoriprovet, följt av tidsbokning för uppkörning hos Trafikverket när det är avklarat. Du kan lita på att vi hjälper dig med alla moment som är nödvändiga för att du ska nå målet om att ta MC-körkort!

 • Få en skräddarsydd utbildning
 • Vi bokar in er på alla kurser och slutprov
Bokningsförfrågan

ÖVNINGSKÖR 3 TIMMAR I STRÄCK

Vad händer under intensivkursen?

Under intensivkursen går vi tillsammans med dig igenom alla körmoment som krävs för att du ska kunna ta MC-kort. Våra intensivkurser är schemalagda under både förmiddagen eller eftermiddagen, just för att du inte ska behöva ta ledigt från jobbet hela dagen! Det är dock viktigt att du kommer utvilad och motiverad till lektionerna, samt att du hela tiden tänker igenom vad som gick bra och mindre bra dagen innan för att du ska utvecklas och förbättras.

Våra körlektioner är alltid 3 timmar långa, för att ni ska få gott om tid till att såväl övningsköra som att bli bekväma med fordonet, trafiken och alla regler. Tack vare att du hos oss alltid övningskör tillsammans med din trafiklärare och en annan elev kan vi erbjuda snabbare och mer effektiva kurser. När du sitter bakom läraren får du lära dig hur du hanterar motorcykeln och hur du tillämpar bäst körsätt! När den andra eleven övningskör kan du vara delaktig och lyssna på lärarens feedback, för att sen applicera den kunskapen på din egen körning. Du får alltid låna MC-kläder och utrustning inför din körlektion av oss på Jarla Trafikskola – se bara till att vara förberedd och redo!

 • Övningskör under både för- och eftermiddag
 • Kom utvilad och motiverad – för din egna skull
 • Körlektionerna pågår under 3 timmar
Bokningsförfrågan
MC Säsong 2020

UTBILDNINGSKONTROLL

Vad händer efter intensivkursen för MC?

Efter intensivkursen för MC görs en utbildningskontroll tillsammans med din utbildningsledare. Utbildningskontrollen går till på samma sätt som uppkörningen, det vill säga att vi tillsammans går igenom alla körmoment som krävs för att du ska klara uppkörningen. Om det är något som utbildningsledaren tycker att du bör komplettera bokar vi självklart in extra körlektioner. Vi ger dig alla förutsättningar att klara körprovet hos Trafikverket!

Jarla Trafikskola förbokar alla riskutbildningar, teoriprovet och uppkörning, så att du kan fokusera på lärandet!

 • Utbildningskontroll tillsammans med läraren
 • Gå igenom alla körmoment som kommer under uppkörningen
 • Möjligt att komplettera med extra körlektioner
Bokningsförfrågan
ALLT OM INTENSIVKURSEN

Frågor och svar

 1. Hur är kursen upplagd?
  Vi inleder med körning första dagen. Kursen inleds med en genomgång av säkerhetskontrollen samt bromsning i högre hastigheter (70-90 km/h). När du kör motorcykeln har du kontakt med läraren via headset för att få stöd. Kursen håller ett högt tempo, så det är bra om du är effektiv och stresstålig. Du går kursen tillsammans med en annan elev. Av erfarenhet vet vi att du lär dig snabbare när du ser övningarna en extra gång och dessutom får höra kommentarerna om den andra elevens körning.
 2. Var kan jag ta kortet?
  Vi erbjuder MC-utbildning på trafikskolorna i Bromma och Älvsjö. Där har vi egna manövreringsbanor intill våra kontor och eleverna slipper betala för transporttiden till en bana. Det är enkelt att ta sig till oss med SL och vi erbjuder gratis parkeringsplatser.
 3. Vad behöver jag kunna för att gå kursen?
  Du måste ha B-körkort och visa att du kan manövrera en motorcykel. Före kursen genomför vi en startlektion där vi presenterar intensivkursens upplägg och gör en planering.
 4. Hur fungerar det med kläder och motorcykel?
  Du får självklart låna all utrustning. Vi har nya motorcyklar och fräscha kläder.
 1. Vilka lärare håller i kurserna?
  Våra trafiklärare älskar motorcyklar! De är specialiserade på just det och brinner för att ge dig bästa möjliga utbildning. De får kontinuerligt utbildning för att ha koll på det senaste inom såväl pedagogik som MC. Vi har funnits sedan 1975 och vet att lärarnas kompetens betyder allt.
 2. Vad händer om jag skadar mig eller motorcykeln?
  Du och motorcykeln är försäkrade genom skolan under utbildningen, både om något händer på lektionstid och under uppkörningen.
 3. Vad händer efter kursen?
  Först gör du riskutbildningarna och därefter bokar Jarla Trafikskola in både teoriprovet och uppkörningen hos Trafikverket. Innan proven gör vi en utbildningskontroll för att säkerställa att du är redo för att köra upp.
Erbjudande MC Intensivkurs

8-pack

Risketta, Risktvåa, Teoripaket, 8 lektioner, Intensivkurs, Körprov

ord.pris 27 480kr
NU 24 950kr
Boka nu!
Erbjudande MC Intensivkurs

12-pack

Risketta, Risktvåa, Teoripaket, 12 lektioner, Intensivkurs, Körprov

ord.pris 30 880kr
NU 26 950kr
Boka nu!
Erbjudande MC Intensivkurs

16-pack

Risketta, Risktvåa, Teoripaket, 16 lektioner, Intensivkurs, Körprov

ord.pris 34 150kr
NU 29 950kr
Boka nu!

Bokningsförfrågan

Fyll i förfrågan så kontaktar vi dig inom kort.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Intensivkurs MC

Vår intensivkurs är för dig som kan manövrera motorcykeln.

Intensivkursen inkluderar följande utbildningsmoment:
Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här.

Kursprogram

(Förmiddag)

DAG 1
Måndag: 07.00–12.30

Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 09.30–12.30

Körning i trafik

Dag 5
Fredag: 08:20 eller 09:30

Landsvägskörning, fast sträcka, 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
gett klartecken om det.

Kursprogram

(Eftermiddag)

DAG 1
Måndag: 10.40–12.40 + 13.40–16.40

Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 13.40–16.40

Körning i trafik

DAG 5
Fredag: 08.20 eller 09.30

Landsvägskörning, fast sträcka, ca 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
gett klartecken om det.

Intensivkurs 3 veckor

…aldrig övningskört tidigare men som vill påbörja körkortsutbildningen på bästa möjliga sätt!

Intensivkurs tre veckor inkluderar samtliga av våra utbildningsmoment:

(Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

Intensivkurs 2 veckor

…är i början av din körkortsutbildning men har övningskört tidigare!

Intensivkurs två veckor inkluderar följande utbildningsmoment:

(Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

Schema för intensivkurs 3 veckor

Med reservation för eventuella schema-ändringar.
Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

V.1
Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

MÅNDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TISDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

ONSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TORSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

FREDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner

V.2
MÅNDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TISDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

ONSDAG
7.45 – 12.30 Halkbana R2

TORSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

FREDAG
6.45 – 12.30 Landsvägskörning

V.3
MÅNDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

TISDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14.00 – 16.40 Körlektioner

ONSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

TORSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

FREDAG
Utbildningskontroll 1×80 min

Schema för intensivkurs 2 veckor

Nedanstående schema visar ungefärligt kursen innehåll och upplägg.
Med reservation för eventuella schema-ändringar.
Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

V.1
Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

MÅNDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TISDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

ONSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TORSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

FREDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner

V.2
MÅNDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TISDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

ONSDAG
7.45 – 12.30 Halkbana R2

TORSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

FREDAG
6.45 – 12.30 Landsvägskörning

intensivkurs 1 vecka

…är i slutet av körkortsutbildningen och snart vill köra upp och skriva teoriprovet!

Intensivkurs en vecka inkluderar följande utbildningsmoment:

 • Stadstrafik
 • Landväg
 • Motorväg
 • Mörker
 • Halt väglag
 • Tillämpning och egen utbildningskontroll stadstrafik
 • Utbildnings kontroll

(Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

Schema för intensivkurs 1 vecka

Nedanstående schema visar ungefärligt kursen innehåll och upplägg.
Med reservation för eventuella schema-ändringar.
Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

V.1
Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

MÅNDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TISDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

ONSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

TORSDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner
11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
14 – 15.20 Körlektion

FREDAG
8.40 – 11.20 Körlektioner

 • Bli uppringd av Jarla

 • Instagram
 • Erbjudanden