Störst i Stockholm
Flera behörigheter
Gedigen erfarenhet sedan 1975

INTENSIVKURS MC

Intensivkurs för MC, en vecka

Vill du ta ditt MC-körkort så snart som möjligt? Med vår effektiva och lärorika intensivkurs för MC i Bromma och Älvsjö kan du känna dig säker på att du inom nolltid får ditt MC-kort i handen. Vårt unika koncept varvar teori med praktik för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas!

I Norrtälje skräddarsyr vi din intensivkurs individuellt anpassad helt enligt dina behov och önskemål. Vår erfarna lärare planerar tillsammans med dig in din utbildning, precis så intensivt som du önskar. Kontakta Jarla Trafikskola i Norrtälje för mer information.

OBS. För att påbörja en intensivkurs för MC krävs B-körkort för personbil.

Välj skola och boka nu Kontakta oss

Intensivkurs MC

1

Intensivkurs MC i Bromma och Älvsjö

2

Låna nödvändig utrustning av oss

3

Resan till körkortet börjar med en startlektion

4

Vad händer innan kursen?

5

Vad händer under intensivkursen?

6

Vad händer efter intensivkursen för MC?

Intensivkurs MC i Bromma och Älvsjö

Vi på Jarla Trafikskola erbjuder dig som elev att gå en körkortsutbildning för MC tillsammans med några av branschens mest erfarna lärare! Tack vare en unikt utformad utbildningsplan är våra intensivkurser för MC både väldigt effektiva och mycket lärorika. Vår unika strategi gör också att vi kan se ett betydligt bättre resultat för våra elever, jämfört med de traditionella intensivutbildningar som andra skolor erbjuder!

Ett av våra mest avgörande moment är vårt utförande av övningskörningar. Under era körlektioner hos oss är ni alltid två elever som övningskör tillsammans med läraren. På så sätt kan ni noggrant iakta och observera varandra, vilket innebär att även du som inte kör kan vara delaktig och förstå vad som är rätt och fel.

Tillsammans med läraren kan ni bolla tankar och idéer, samt motta feedback av varandra. Det blir därmed väldigt mycket lättare att sedan applicera dessa kunskaper när det är din tur att köra. Forskning visar att inlärningen sker snabbare om man varvar teori med både praktik och observation, vilket är precis vad vi erbjuder de elever som går intensivkurs hos oss!

 • Lär dig av några av branschens mest erfarna lärare
 • Intensivkurs för MC på ett effektivt och roligt sätt
 • Varva med praktik och observation
Låna nödvändig utrustning av oss

Vi på Jarla Trafikskola står för all utrustning när du går en intensivkurs för MC hos! Under utbildningen får du låna såväl ryggskydd och hjälm som rejäla kläder och nödvändiga tillbehör. Tänk dock på att ta med ett eget underställ om du ska övningsköra när det kallt ute.

När du genomför din MC-utbildning hos oss får du dessutom övningsköra med nya motorcyklar! Vi har samarbeten med flera stora aktörer, och kan därmed erbjuda dig förmånliga rabatter och erbjudanden på bland annat kläder, motorcyklar och säkerhetsutrustning!

 • Vi förser er med all utrustning som behövs
 • Övningskör med nya motorcyklar
 • Få rabatter på kläder, motorcyklar och utrustning
Resan till körkortet börjar med en startlektion

Om du är intresserad av att gå en intensivkurs för motorcykelkörkort behöver du genomföra en startlektion för MC! Här får du chansen att provköra motorcykel och träffa en erfaren trafiklärare som presenterar hela utbildningen och alla moment som ingår. Där kan du även få svar på eventuella frågor gällande vår intensivkurs och vår MC-utbildning. Startlektionen genomförs för att vi ska kunna avgöra vilken nivå du är – då kan intensivutbildningen planeras på bästa möjliga sätt efter just dina behov och förutsättningar. Om trafikläraren bedömer att intensivkursen inte passar dig tar vi självklart fram ett annat erbjudande som – hos oss är alla välkomna att ta MC-kort!

 • Avgör vilken nivå du ligger på
 • Få en utbildning planerad efter dina behov
Vad händer innan kursen?

Vårt mål är alltid att alla våra elever du ska gå från oss med MC-kortet i hand! Vi ser därmed alltid till att våra MC-lärare vet vilken kunskapsnivå du ligger på Innan intensivkursen för MC drar igång! Innan start säkerställer vi också att du har fått en individuell utbildningsplan skräddarsydd för just dig och dina behov, för att öka dina chanser om att lyckas.

Tillsammans väljer vi vilken utbildningsvecka som passar bäst för dig, där vi även bokar in de obligatoriska kurserna riskettan och risktvåan för MC. Vi ser också till att boka tid för teoriprovet, följt av tidsbokning för uppkörning hos Trafikverket. Du kan lita på att vi hjälper dig med alla moment som är nödvändiga för att du ska nå målet om att ta MC-körkort!

 • Få en skräddarsydd utbildning
 • Vi bokar in er på alla kurser och slutprov
Vad händer under intensivkursen?

Under intensivkursen går vi tillsammans med dig igenom alla körmoment som krävs för att du ska kunna ta MC-kort. Våra intensivkurser är schemalagda under förmiddagen eller eftermiddagen, just för att du inte ska behöva ta ledigt från jobbet hela dagen! Det är dock viktigt att du kommer utvilad och motiverad till lektionerna, samt att du hela tiden tänker igenom vad som gick bra och mindre bra dagen innan för att du ska utvecklas och förbättra din körning.

Våra körlektioner är alltid 3 timmar långa, för att ni ska få gott om tid till att såväl övningsköra som att bli bekväma med fordonet, trafiken och alla regler. Tack vare att du hos oss alltid övningskör tillsammans med din trafiklärare och en annan elev kan vi erbjuda snabbare och mer effektiva kurser. När du sitter bakom läraren får du lära dig hur du hanterar motorcykeln och hur du tillämpar bäst körsätt! När den andra eleven övningskör kan du vara delaktig och lyssna på lärarens feedback, för att sen applicera den kunskapen på din egen körning. Du får alltid låna MC-kläder och utrustning inför din körlektion av oss på Jarla Trafikskola – se bara till att vara förberedd och redo!

 • Övningskör under både för- och eftermiddag
 • Kom utvilad och motiverad – för din egna skull
 • Körlektionerna pågår under 3 timmar
Vad händer efter intensivkursen för MC?

Efter intensivkursen för MC görs en utbildningskontroll tillsammans med din utbildningsledare. Utbildningskontrollen går till på samma sätt som uppkörningen, det vill säga att vi tillsammans går igenom alla körmoment som krävs för att du ska klara uppkörningen. Om det är något som utbildningsledaren tycker att du bör komplettera bokar vi självklart in extra körlektioner. Vi ger dig alla förutsättningar att klara körprovet hos Trafikverket!

Jarla Trafikskola förbokar alla riskutbildningar, teoriprovet och uppkörning för MC, så att du kan fokusera på lärandet!

 • Utbildningskontroll tillsammans med läraren
 • Gå igenom alla körmoment som kommer under uppkörningen
 • Möjligt att komplettera med extra körlektioner

Frågor och svar om MC intensivkurs

Vi erbjuder MC-utbildning på trafikskolorna i Bromma, Norrtälje och Älvsjö. Där har vi egna manövreringsbanor nära våra kontor och eleverna slipper betala för transporttiden till en bana. Det är enkelt att ta sig till oss med SL och vi erbjuder gratis parkeringsplatser.

Du måste ha B-körkort och visa att du kan manövrera en motorcykel. Före kursen genomför vi en startlektion där vi presenterar intensivkursens upplägg och gör en planering.

Du får självklart låna all utrustning. Vi har nya motorcyklar och fräscha kläder.

Våra trafiklärare älskar motorcyklar! De är specialiserade på just det och brinner för att ge dig bästa möjliga utbildning. De får kontinuerligt utbildning för att ha koll på det senaste inom såväl pedagogik som MC. Vi har funnits sedan 1975 och vet att lärarnas kompetens betyder allt.

Du och motorcykeln är försäkrade genom skolan under utbildningen, både om något händer på lektionstid och under uppkörningen.

Först gör du riskutbildningarna och därefter bokar Jarla Trafikskola in både teoriprovet och uppkörningen hos Trafikverket. Innan proven gör vi en utbildningskontroll för att säkerställa att du är redo för att köra upp.

Kontakta oss

Påbörja din utbildning idag

  Läs vår Integritetspolicy


  Trafikskola Alvik

  Org.nr 556609-8579
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)

  08-25 50 44

  alvik@jarlatrafikskola.se

  Tranebergsvägen 48
  167 44, Bromma

  Mån - Torsdag 08:30-16:00
  Fredag 08:30-13:00

  Trafikskola Bromma

  Org.nr 556222-7891
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Körkort MC
  Moped
  Utökat B96 & BE

  08-28 82 82

  bromma@jarlatrafikskola.se

  Travbanevägen 1
  168 64, Bromma

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Gullmarsplan

  Org.nr 559376-1629
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Moped

  08-39 33 33

  gullmarsplan@jarlatrafikskola.se

  Gullmarsvägen 15
  121 40, Stockholm

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Norrtälje

  Org.nr 559259-0680
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Körkort MC
  Moped
  Utökat B96 & BE

  0176 – 188 68

  norrtalje@jarlatrafikskola.se

  Hantverkaregatan 21
  761 30, Norrtälje

  Mån-Torsdag 09:00-17:00
  Fre 9:00-13:00

  Trafikskola Odenplan

  Org.nr 559140-8777
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)

  08-31 33 13

  odenplan@jarlatrafikskola.se

  Karlbergsvägen 18
  113 27, Stockholm

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Älvsjö

  Org.nr 559190-6754
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Körkort MC
  Moped
  Utökat B96 & BE

  08-480 01 890

  alvsjo@jarlatrafikskola.se

  Johan Skyttesväg 187 C
  125 34, Älvsjö

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Östermalm

  Org.nr 556222-7891
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)

  08-20 83 93

  ostermalm@jarlatrafikskola.se

  Valhallavägen 82
  114 27, Stockholm

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Intensivkurs MC

  Vår intensivkurs är för dig som kan manövrera motorcykeln.

  Intensivkursen inkluderar följande utbildningsmoment:
  Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här.

  Kursprogram

  (Förmiddag)

  DAG 1
  Måndag: 07.00–12.30

  Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

  DAG 2-4
  Tisdag-Torsdag: 09.30–12.30

  Körning i trafik

  Dag 5
  Fredag: 08:20 eller 09:30

  Landsvägskörning, fast sträcka, 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
  UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
  gett klartecken om det.

  Kursprogram

  (Eftermiddag)

  DAG 1
  Måndag: 10.40–12.40 + 13.40–16.40

  Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

  DAG 2-4
  Tisdag-Torsdag: 13.40–16.40

  Körning i trafik

  DAG 5
  Fredag: 08.20 eller 09.30

  Landsvägskörning, fast sträcka, ca 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
  UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
  gett klartecken om det.

  Intensivkurs 3 veckor

  …aldrig övningskört tidigare men som vill påbörja körkortsutbildningen på bästa möjliga sätt!

  Intensivkurs tre veckor inkluderar samtliga av våra utbildningsmoment:

  (Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

  Intensivkurs 2 veckor

  …är i början av din körkortsutbildning men har övningskört tidigare!

  Intensivkurs två veckor inkluderar följande utbildningsmoment:

  (Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

  Schema för intensivkurs 3 veckor

  Med reservation för eventuella schema-ändringar.
  Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

  V.1
  Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  FREDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner

  V.2
  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  7.45 – 12.30 Halkbana R2

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  FREDAG
  6.45 – 12.30 Landsvägskörning

  V.3
  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14.00 – 16.40 Körlektioner

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  FREDAG
  Utbildningskontroll 1×80 min

  Schema för intensivkurs 2 veckor

  Nedanstående schema visar ungefärligt kursen innehåll och upplägg.
  Med reservation för eventuella schema-ändringar.
  Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

  V.1
  Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  FREDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner

  V.2
  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  7.45 – 12.30 Halkbana R2

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  FREDAG
  6.45 – 12.30 Landsvägskörning

  Intensivkurs 1 vecka

  …är i slutet av körkortsutbildningen och snart vill köra upp och skriva teoriprovet!

  Intensivkurs en vecka inkluderar följande utbildningsmoment:

  • Stadstrafik
  • Landsväg
  • Motorväg
  • Mörkerkörning
  • Halt väglag
  • Tillämpning och egen utbildningskontroll stadstrafik
  • Utbildningskontroll

  (Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

  Schema för intensivkurs 1 vecka

  Nedanstående schema visar ungefärligt kursen innehåll och upplägg.
  Med reservation för eventuella schema-ändringar.
  Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

  V.1
  Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  FREDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner