Störst i Stockholm
Flera behörigheter
Gedigen erfarenhet sedan 1975

SÅ TAR DU B-KÖRKORT

Ta ditt körkort i Stockholm med vår körkortsutbildning

Vill du ta ditt körkort i Stockholm eller Norrtälje? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Jarla Trafikskola. Med flera års erfarenhet erbjuder vi dig en trygg och smidig körkortsutbildning för B-körkort, där du får ta del av allt som krävs för att du ska lyckas!

Bokningsförfrågan

1. Körkortstillstånd: Ansök om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen och bifoga ett synintyg. Vi hjälper dig givetvis att fylla i blanketterna.

2. Inskrivning: Skriv in dig hos oss och välj vilken trafikskola du vill utbilda dig vid. Vi erbjuder utbildning för körkort B på alla våra skolor runt om i Stockholm och i Norrtälje!

3. Startlektion: Första steget i utbildningsprocessen är en startlektion. Den genomför vi för att se vilket av utbildningsalternativen som passar dig bäst. Efter startlektionen tar vi fram en individuell plan.

4. Teori: Våra elever studerar gärna teorin parallellt med övningskörningen. Det underlättar eftersom den praktiska utbildningen går hand i hand med den teoretiska. Teoridelen består av studiematerial som eleverna får via vår digitala utbildningsplattform Elevcentralen Premium. För dig med lässvårigheter erbjuder vi extra teoristöd.

5. Körlektioner: Alla våra trafikskolelärare har lång erfarenhet och är engagerade i att ge våra elever bästa möjliga utbildning. Vi tar självklart hänsyn till eventuella förkunskaper.

6. Riskutbildningarna: Riskettan och risktvåan görs parallellt med körlektionerna och vi bokar dem åt dig. Riskettan tar upp risker i trafiken, som trötthet, alkohol och droger. Risktvåan är det som de flesta känner igen som halkbanan.

7. Utbildningskontroll: När du börjar hos Jarla Trafikskola bokar vi in en utbildningskontroll som genomförs innan du ska skriva teoriprovet och genomföra uppkörningen.

8. Teoriprov: Näst sista steget är teoriprovet. Det är till för att du ska visa att du har det som krävs för att vara trafiksäker och miljömedveten som bilförare.

9. Körprov: Sist men minst är det dags för uppkörningen (körprovet). Tänk på att komma väl förbered och utvilad inför slutfasen i din utbildning!

1

Resan till körkortet börjar med en startlektion

2

Låt våra erfarna lärare guida dig

3

Plugga smidigt och effektivt med vår app

4

Ta körkort på Stockholms största trafikskola

5

Medvetenhet om det svåra

6

Den gamla “halkbanan”

7

Se hur experten gör

8

Kunskapsprovet för B-körkort

9

Sista steget: Körprovet

Resan till körkortet börjar med en startlektion

Innan du påbörjar din körkortsutbildning hos oss på Jarla Trafikskola ser vi alltid till att boka in en startlektion för dig tillsammans med en av våra lärare. Under lektionen kan de se vilken nivå du befinner dig på i din körning, och kan tack vare det planera bästa möjliga upplägg för just dig. Vårt mål är att alltid erbjuda en så effektiv utbildning som möjligt – vi tar självklart hänsyn till eventuella förkunskaper.

 • Börja med en startlektion
 • Få reda på vilken nivå du befinner dig på
 • Ta körkortet effektivt
Låt våra erfarna lärare guida dig

Vi på Jarla Trafikskola arbetar aktivt för att engagera vår personal. Våra trafiklärare har lång erfarenhet av körglädje och arbetar passionerat med att lära dig som elev hos oss att ta ditt körkort till bil och MC-körkort. Oavsett om du kör mycket hemma, med en privat handledare, eller om du bara kör på körskolan är det främsta målet med våra körkortsutbildningar att ge dig en så positiv upplevelse som möjligt ute på vägarna. Vi gör också allt för att du ska vara 100% redo inför ditt körkortsprov!

Plugga smidigt och effektivt med vår app

Tack vare den banbrytande Elevcentralsappen är det idag väldigt mycket lättare att plugga, och lära sig, körkortsteori! Appen Elevcentralen följer med under körkortsutbildningen, oavsett var just du startade från. Den som är inskriven på körskolan får en inloggning till plattformen. Där kan du sen förbereda dig inför proven med hjälp av olika utmaningar, frågor och spel – för den som är manad att lära sig mer! Innehållet anpassas till den körkortstyp du vill ta, just för att du ska få bästa möjliga förberedelse inför det som komma skall.

 • Tillgång till en elevapp
 • Plugga smidigt och effektivt
 • Öva med frågor, utmaningar- och spel
Ta körkort på Stockholms största trafikskola

Vi på Jarla Trafikskola har som övergripande mål att utbilda trygga förare. Sedan 1975 har vi tillsammans med våra erfarna lärare guidat flera tusentals körskoleelever mot målet om att lyckas med sitt B-körkort! Det har vi lyckats uppnå tack vare att vi ger våra elever en gedigen körkortsutbildning anpassat efter behov, förutsättningar och mål. Genom åren har vi lärt oss hur vi på bästa möjliga sätt kan hjälpa våra elever – För att ge dig inblick i upplägget har vi sammanfattat övergripande information om utbildningarnas och testernas alla körkortsmoment.

 • Vi har utbildat elever sedan 1975
 • Vi har utbildat tusentals elever
Medvetenhet om det svåra

Att ta körkort handlar inte bara om att lära sig hantera och köra ett fordon, eller att kunna tolka alla olika vägmärken och skyltar. Minst lika viktigt är förståelsen för det som stör i trafiken, så som alkohol och droger. Ett av stegen som ingår för att nå nollvisionen i din körkortsutbildning är riskettan, och senare även risktvåan. Detta gäller såväl för B-körkort som för övriga behörigheter.

 • Lär dig köra ett fordon
 • Lär dig tolka vägmärken
 • Få en bättre förståelse för trafiken
Den gamla “halkbanan”

Förr sa vi halkbanan, nu säger vi risktvåan. Att förstå hur en bil beter sig på halt underlag och uppleva vad som faktiskt händer vid en olycka är viktigt för total förståelse av trafiksituationen. Detta får du testa på när du genomför risktvåan, det för att du ska få ett mer verklighetsbaserat grepp om vad som kan gå fel och hur du kan agera.

 

Se hur experten gör

Ett bra sätt för att lära sig något på är att studera hur en annan person gör det. Just av den anledningen har vi skapat en film till er, där en av våra trafiklärare visar de olika körkortsmomenten som ingår i säkerhetskontrollen för personbil steg för steg. Det för att du som elev på bästa möjliga sätt ska kunna ta till dig alla olika moment, för att sen lära dig dem såväl i teorin som i praktiken. Vi engagerar oss väldigt mycket för att du ska lyckas!

 • Gå igenom momenten steg för steg
 • Lär dig i både teorin och praktiken

 

Kunskapsprovet för B-körkort

Näst sista steget i körkortsutbildningen, det vill säga innan du som elev har ditt körkort i handen, är teoriprovet. Den som tar körkort för personbil genomför teoriprovet direkt i anslutning till körprovet. Kunskapsprovet består av 70 frågor med olika inriktning, där syftet är att kontrollera säkerhetstänk och miljömedvetenhet.

Sista steget: Körprovet

Det absolut sista, och roligaste, steget i din körkortsutbildning är Körprovet! Tillsammans med våra elever laddar vi under hela körkortsutbildningen för B-körkort för detta slutgiltiga moment, även kallat uppkörningen. Körprovet består av landsvägskörning, stadskörning, trafikregler och miljötänk. Väl godkänd får du ditt körkort i hand – sen är du redo att ta dig an vägare som en riktig bilförare på egen hand!

 

Kontakta oss

Påbörja din utbildning idag

  Läs vår Integritetspolicy


  Trafikskola Alvik

  Org.nr 556609-8579
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)

  08-25 50 44

  alvik@jarlatrafikskola.se

  Tranebergsvägen 48
  167 44, Bromma

  Mån - Torsdag 08:30-16:00
  Fredag 08:30-13:00

  Trafikskola Bromma

  Org.nr 556222-7891
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Körkort MC
  Moped
  Utökat B96 & BE

  08-28 82 82

  bromma@jarlatrafikskola.se

  Travbanevägen 1
  168 64, Bromma

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Gullmarsplan

  Org.nr 559376-1629
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Moped

  08-39 33 33

  gullmarsplan@jarlatrafikskola.se

  Gullmarsvägen 15
  121 40, Stockholm

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Norrtälje

  Org.nr 559259-0680
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Körkort MC
  Moped
  Utökat B96 & BE

  0176 – 188 68

  norrtalje@jarlatrafikskola.se

  Hantverkaregatan 21
  761 30, Norrtälje

  Mån-Torsdag 09:00-17:00
  Fre 9:00-13:00

  Trafikskola Odenplan

  Org.nr 559140-8777
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)

  08-31 33 13

  odenplan@jarlatrafikskola.se

  Karlbergsvägen 18
  113 27, Stockholm

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Älvsjö

  Org.nr 559190-6754
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)
  Körkort MC
  Moped
  Utökat B96 & BE

  08-480 01 890

  alvsjo@jarlatrafikskola.se

  Johan Skyttesväg 187 C
  125 34, Älvsjö

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Trafikskola Östermalm

  Org.nr 556222-7891
  Körkort Personbil (Automat/Manuell)

  08-20 83 93

  ostermalm@jarlatrafikskola.se

  Valhallavägen 82
  114 27, Stockholm

  Mån - Torsdag 08:00-17:30
  Fredag 08:00-13:00

  Intensivkurs MC

  Vår intensivkurs är för dig som kan manövrera motorcykeln.

  Intensivkursen inkluderar följande utbildningsmoment:
  Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här.

  Kursprogram

  (Förmiddag)

  DAG 1
  Måndag: 07.00–12.30

  Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

  DAG 2-4
  Tisdag-Torsdag: 09.30–12.30

  Körning i trafik

  Dag 5
  Fredag: 08:20 eller 09:30

  Landsvägskörning, fast sträcka, 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
  UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
  gett klartecken om det.

  Kursprogram

  (Eftermiddag)

  DAG 1
  Måndag: 10.40–12.40 + 13.40–16.40

  Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

  DAG 2-4
  Tisdag-Torsdag: 13.40–16.40

  Körning i trafik

  DAG 5
  Fredag: 08.20 eller 09.30

  Landsvägskörning, fast sträcka, ca 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
  UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
  gett klartecken om det.

  Intensivkurs 3 veckor

  …aldrig övningskört tidigare men som vill påbörja körkortsutbildningen på bästa möjliga sätt!

  Intensivkurs tre veckor inkluderar samtliga av våra utbildningsmoment:

  (Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

  Intensivkurs 2 veckor

  …är i början av din körkortsutbildning men har övningskört tidigare!

  Intensivkurs två veckor inkluderar följande utbildningsmoment:

  (Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

  Schema för intensivkurs 3 veckor

  Med reservation för eventuella schema-ändringar.
  Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

  V.1
  Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  FREDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner

  V.2
  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  7.45 – 12.30 Halkbana R2

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  FREDAG
  6.45 – 12.30 Landsvägskörning

  V.3
  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14.00 – 16.40 Körlektioner

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  FREDAG
  Utbildningskontroll 1×80 min

  Schema för intensivkurs 2 veckor

  Nedanstående schema visar ungefärligt kursen innehåll och upplägg.
  Med reservation för eventuella schema-ändringar.
  Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

  V.1
  Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  FREDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner

  V.2
  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  7.45 – 12.30 Halkbana R2

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch

  FREDAG
  6.45 – 12.30 Landsvägskörning

  Intensivkurs 1 vecka

  …är i slutet av körkortsutbildningen och snart vill köra upp och skriva teoriprovet!

  Intensivkurs en vecka inkluderar följande utbildningsmoment:

  • Stadstrafik
  • Landsväg
  • Motorväg
  • Mörkerkörning
  • Halt väglag
  • Tillämpning och egen utbildningskontroll stadstrafik
  • Utbildningskontroll

  (Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här)

  Schema för intensivkurs 1 vecka

  Nedanstående schema visar ungefärligt kursen innehåll och upplägg.
  Med reservation för eventuella schema-ändringar.
  Den praktiska undervisningen är uppdelad på två elever/bil och lärare.

  V.1
  Läxa: Läs igenom körkortsboken och studiehäftet, samt lös uppgifterna

  MÅNDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TISDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  ONSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  TORSDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner
  11.20 – 14.00 Självstudier/Lunch
  14 – 15.20 Körlektion

  FREDAG
  8.40 – 11.20 Körlektioner