Intensivkurs MC – för att din tid är viktig!


Vi på Jarla Trafikskola har en lång och gedigen erfarenhet inom intensivkursprogrammet för motorcykel och är utan tvekan det självklara valet för alla stockholmare. 
Våra populära intensivkurser hjälper dig att snabbt, effektivt och strukturerat genomgå hela utbildningen med framgång. 

 

SKICKA FÖRFRÅGAN

Intensivkurs MC

13.500:–

Paketet innehåller totalt 19 timmar utbildning i våra olika trafikmiljöer inklusive säkerhetskontroll och bromsning i höga hastigheter. Intensivkursen kräver att du har B-körkort i grunden samt blivit godkänd på manövreringen av lärare.

KÖP

Schema

KURSPROGRAM
(Förmiddag)

DAG 1
Måndag: 07.00–12.30
Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 09.30–12.30
Körning i trafik

Dag 5
Fredag: 08:20 eller 09:30
Landsvägskörning, fast sträcka, 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
gett klartecken om det.

 

 

KURSPROGRAM
(Eftermiddag)

DAG 1
Måndag: 10.40–12.40 + 13.40–16.40
Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 13.40–16.40
Körning i trafik

DAG 5
Fredag:  08.20 eller 09.30
Landsvägskörning, fast sträcka, ca 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
gett klartecken om det.


För dig som...

INTENSIVKURS MC

Vår intensivkurs är för dig som kan manövrera motorcykeln.

 

Intensivkursen inkluderar följande utbildningsmoment:
Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här.

 

 

 • Vård och kontroll
 • Samordning/Bromsning
 • Inledande tätort
 • Mindre landsväg
 • Stadstrafik
 • Landsväg
 • Motorväg
 • Mörker
 • Manövrering
 • Stadstrafik/Landsväg
 • Utbildningskontroll

Varför ta ditt A-körkort med oss?

Det finns många anledningar att ta ditt motorcykelkörkort med oss i våra förstaklassiga trafikskolor i Bromma och Älvsjö. Vi har flertalet välutbildade trafiklärare specialiserade på motorcykel, helt nya motorcyklar och en egen intilliggande manövreringsbana. Dessutom har vi samarbeten med flertalet aktörer som ger dig förmånliga rabatter och erbjudanden på bl.a. kläder, säkerhetsutrustning och även motorcyklar.

Våra trafikskolor i Bromma och Älvsjö är både lättillgänglig via kollektivtrafik och erbjuder dig som kommer med bil kostnadsfri parkering.

För att genomgå en intensivkurs så krävs det att du har vissa förkunskaper. Du måste innan kursens start genomföra en obligatorisk startlektion.

 

Startlektionen är obligatorisk för att vi:

• Ska kunna se dina förkunskaper
• Ska se om denna typ av utbildning är lämplig för dig

Om dina kunskaper inte är tillräckligt bra så har du möjlighet att komplettera genom några enstaka körlektioner. Under startlektionen presenterar läraren kursens upplägg samt planering.

Alla våra lärare har lång erfarenhet av intensivkurser

 

 • Trafiklektionerna genomförs med två elever samtidigt, där du som elev växelvis kör MC:n och växelvis åker med på lärarens MC då den andra eleven kör. På så vis får du även se och känna på rätt körsätt av läraren samtidigt som du i radio hör kommentarerna till den andre eleven. Detta gör att du på ett kostnadseffektivt sätt får ut så mycket som möjligt av lektionerna.

 

 • Då vi förstår att din tid är viktig för dig och att du vill få ut maximalt utbyte av din tid så är detta koncept med två elever i trafik samtidigt en mycket beprövad och utvecklad metod som på ett effektivt sätt leder till att snabbt göra framsteg.

 

 • Metoden gör att vi kan nå och vara kvar i övningsområdena längre tid utan att behöva transportera oss fram och tillbaka till skolan i onödan.

 

 • Du har hela tiden feedback från läraren via radiokontakt oavsett om du kör övningsmc:n själv eller om du åker bakpå läraren.

 

 • Du känner och upplever hur övningen skall genomföras när du åker med läraren, och har därigenom lättare att genomföra övningarna på rätt sätt när du själv kör.

 

 • Erfarenhetsmässigt vet vi att man lär sig mycket fortare om man även får se, känna och bli visad hur övningarna skall genomföras, vilket också tidigare elever instämmer i, samtidigt som detta håller nere dina lektionskostnader och på så vis blir mycket kostnadseffektivt för dig.

Bra att tänka på!

En MC-intensivkurs håller ett högt tempo, vilket kräver att man är effektiv och stresstålig. Det är viktigt att vara införstådd med att vissa dagar kan vara motigare än andra. Alla människor är olika, inlärning och utveckling sker på varje individs villkor och ofta gradvis. En intensivkurs är en tids- och kostnadseffektiv lösning så att du ska kunna skaffa dig kunskap och färdigheter för att ta ditt körkort snabbt och smidigt.

Redo för Trafikverkets körkortsprov?

I slutet av utbildningen genomförs en utbildningskontroll, det är en lektion där utbildningsledaren kontrollerar att dina kunskaper är tillräckliga för att klara av uppkörningen hos Trafikverket. Därför kan kompletterande lektioner efter intensivkursen förekomma. Slutprovet för att ta ditt körkort består utav två olika delar.

Innan du kan göra ditt teoriprov hos Trafikverket måste båda riksutbildningarna (Riskettan & Risktvåan) vara genomförda.

Teoriprovet hos Trafikverket måste i sin tur också vara godkännt för att du ska kunna bokas för ett körprov (uppkörning). Det är därför viktigt att du samtidigt planerar in riskutbildningarna och börjar plugga teorin, så att det inte blir ett hinder för att boka din uppkörning. Vi hjälper dig med alla bokningarna.

Betalningsvillkor

Intensivkursen betalas direkt vid bokning. Av- eller ombokas kursen när det är mindre än 14 dagar kvar, så debiteras halva beloppet. Vid utebliven närvaro så debiterar vi hela beloppet. Eventuella kompletteringslektioner efter intensivkursen är inte inkluderade.

Skicka förfrågan

 

[recaptcha]