Intensivkurs MC – för att din tid är viktig!


Vi på Jarla Trafikskola har en lång och gedigen erfarenhet inom intensivkursprogrammet för motorcykel och är utan tvekan det självklara valet för alla stockholmare. 
Våra populära intensivkurser hjälper dig att snabbt, effektivt och strukturerat genomgå hela utbildningen med framgång. 

 

(Säsongen startar 26/2-18 om väder tillåter!)

Intensivkurs MC

13.500:–

Paketet innehåller totalt 19 timmar utbildning i våra olika trafikmiljöer inklusive säkerhetskontroll och bromsning i höga hastigheter. Intensivkursen kräver att du har B-körkort i grunden samt blivit godkänd på manövreringen av lärare.

KÖP

Schema

KURSPROGRAM
(Förmiddag)

DAG 1
Måndag: 07.00–12.30
Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 09.30–12.30
Körning i trafik

Dag 5
Fredag: 08:20 eller 09:30
Landsvägskörning, fast sträcka, 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
gett klartecken om det.

 

 

KURSPROGRAM
(Eftermiddag)

DAG 1
Måndag: 10.40–12.40 + 13.40–16.40
Inledande trafik, samt bromsning i hög fart och en säkerhetskontroll

DAG 2-4
Tisdag-Torsdag: 13.40–16.40
Körning i trafik

DAG 5
Fredag:  08.20 eller 09.30
Landsvägskörning, fast sträcka, ca 11 mil som pågår i cirka 3 timmar.
UBK – utbildningskontroll. Denna utbildning bokas endast in när utbildaren
gett klartecken om det.


För dig som...

INTENSIVKURS MC

Vår intensivkurs är för dig som kan manövrera motorcykeln.

 

Intensivkursen inkluderar följande utbildningsmoment:
Ta del av alla våra utbildningsmoment mer detaljerat här.

 

 

 • Vård och kontroll
 • Samordning/Bromsning
 • Inledande tätort
 • Mindre landsväg
 • Stadstrafik
 • Landsväg
 • Motorväg
 • Mörker
 • Manövrering
 • Stadstrafik/Landsväg
 • Utbildningskontroll

Varför ta ditt A-körkort med oss?

Det finns många anledningar att ta ditt motorcykelkörkort med oss i vår första klassiga trafikskola i Bromma. Vi har flertalet välutbildade trafiklärare specialiserade på motorcykel, helt nya motorcyklar och en egen intilliggande manövreringsbana. Dessutom har vi samarbeten med flertalet aktörer som ger dig förmånliga rabatter och erbjudanden på bl.a. kläder, säkerhetsutrustning och även motorcyklar.

Vår trafikskola i Bromma är både lättillgänglig via kollektivtrafik och erbjuder dig som kommer med bil kostnadsfri parkering.

För att genomgå en intensivkurs så krävs det att du har vissa förkunskaper. Du måste innan kursens start genomföra en obligatorisk startlektion.

 

Startlektionen är obligatorisk för att vi:

• Ska kunna se dina förkunskaper
• Om denna typ av utbildning är lämplig för dig

Om dina kunskaper inte är tillräckligt bra så har du möjlighet att komplettera genom några enstaka körlektioner. Under startlektionen presenterar läraren kursens upplägg samt planering.

Bra att tänka på!

En MC-intensivkurs håller ett högt tempo, vilket kräver att man är effektiv och stresstålig. Det är viktigt att vara införstådd med att vissa dagar kan vara motigare än andra. Alla människor är olika, inlärning och utveckling sker på varje individs villkor och ofta gradvis. En intensivkurs är en tids- och kostnadseffektiv lösning så att du ska skaffa dig kunskap och färdigheter för att ta ditt körkort snabbt och smidigt.

 

Redo för Trafikverkets körkortsprov?

I slutet av utbildningen genomförs en utbildningskontroll, det är en lektion där utbildningsledaren kontrollerar att dina kunskaper är tillräckliga för att klara av uppkörningen hos Trafikverket. Därför kan kompletterande lektioner efter intensivkursen förekomma. Slutprovet för att ta ditt körkort består utav två olika delar. Trafikverket har ett delprov som är teoribaserat och en för uppkörningen. Först skriver du teoriprovet och sedan genomför du uppkörningen. Alla delprov bokas utav Jarla Trafikskola vid ett och samma tillfälle. Båda riskutbildningarna måste därför vara genomförda för att du ska kunna genomgå teori- och körprovet.

 

Betalningsvillkor

Intensivkursen betalas direkt vid bokning. Av- eller ombokas kursen när det är mindre än 14 dagar kvar, så debiteras halva beloppet. Vid utebliven närvaro så debiterar vi hela beloppet. Eventuella kompletteringslektioner efter intensivkursen är inte inkluderade.