RISKUTBILDNING DEL 1 

BOKA RISKETTAN MC 

550:–

 

SKICKA FÖRFRÅGAN

Meningen med riskutbildningen är att du ska bli en säkrare och bättre förare. Riskettan har en varaktighet på cirka 3.5 timmar och kursen har en central fokus på hur trötthet, droger och alkohol kan påverka dig som förare samt vilka konsekvenser detta kan leda till övriga trafikanter.

OBSERVERA att riskettan teorin för MC sker på skolorna i Bromma och Älvsjö

Nollvisionen

Riskutbildning del ett och två är ett resultat av Nollvisionen. Visionen siktar mot en framtid där människor inte skadas eller dödas i vägtrafiken. Nollvisionen är grunden för trafiksäkerhetsarbetet i Sverige och är bestämd av Riksdagen. Riskettan och risktvåan måste genomföras innan Trafikverkets teoriprov och uppkörning, kurserna är därför obligatoriska.

 

Du behöver inte ha körkortstillståndet godkänt för att genomföra utbildningen, däremot rekommenderar vi dig att genomgå den i början av din körkortsutbildning. Riskutbildningen är därefter giltig i 5 år. Vill du ta någon ytterligare körkortsbehörighet så måste du genomgå en ny riskutbildning. Vi använder oss utav samma kalender för de tre ledande trafikskolorna på Östermalm i Stockholm. Detta möjliggör att du kan boka in det datumet som passar bäst för dig.

Varför Riskettan?

Meningen med riskutbildningen är att du ska bli en säkrare och bättre förare. Riskettan har en varaktighet på cirka 3.5 timmar och kursen har en central fokus på hur trötthet, droger och alkohol kan påverka dig som förare samt vilka konsekvenser detta kan leda till övriga trafikanter. Under riskutbildningen deltar du i olika diskussioner om olika konsekvenser, vad som ökar riskerna samt hur de kan undvikas. Under utbildningstillfället tar vi upp:

 

Hur du ska bli en säker, ansvarsfull förare
Bli medveten om konsekvenserna ute i trafiken
Hur utbildningen ökar du din medvetenhet om risker och farliga
beteenden i trafiken, du lär dig hur man på ett
säkert sätt kan förutse och hantera dessa situationer.
Risker och risktagande
Regler för rattfylleri och trötthet i trafiken
Olika gruppers olycksrisk såsom män, kvinnor, yngre och äldre
Hur medtrafikanter, stress och mycket annat kan påverka dig som förare

Skicka förfrågan

 

[recaptcha]