Boka din handledarutbildning!

Från 299:–

De tre ledande trafikskolorna i Stockholm har startat ett samarbete för att erbjuda bokning av handledarutbildning till ett lågt pris flera dagar i veckan. Vi har nu gjort det möjligt för dig med ett pressat schema. Genom detta samarbete kan vi nu erbjuda Stockholms bredaste utbud av tider. 

Enkelt och smidigt!

Har vi ingen tid som passar dig?

Vi samarbetar med Dahlbergs Bilskola på Roslagsgatan 4, Vasastan och Ekmans Bilskola på Linnégatan 8, Östermalm. Deras kurstillfällen hittar du här:

 

DAHLBERGS BILSKOLA    EKMANS BILSKOLA

 

 

 

Privat Övningskörning

Många elever kombinerar körkortsutbildningen genom att övningsköra privat. För att göra den privata körtiden så effektiv som möjligt är det bra om handledaren har möjlighet att vara med under körlektionerna. Läraren kan då ge tips och råd för fortsatt träning på egen hand.

Ansökningar om handledarskap finns på www.transportstyrelsen.se

 

 

 

 

Vill du börja övningsköra privat, så måste både du och din handledare genomgå en handledarutbildning. Handledarutbildningen är obligatorisk och vi föreslår att ni genomgår den vid ett och samma tillfälle, detta för att båda ska kunna delta i gemensamma diskussioner som vi har under utbildningens gång. På Jarla Trafikskolas handledarutbildning ger vi viktig information om rollen som handledare vid privat övningskörning. Denna utbildning pågår i ungefär 4 timmar. Vi använder samma kalender för alla de tre ledande trafikskolorna på Östermalm i Stockholm. Detta möjliggör att du kan boka in det datumet och den tiden som passar dig bäst.

 

 

 

 

Varför handledarutbildning?

Denna utbildning ger en betydelsefull kunskap till både handledaren och eleven vid privat övningskörning.

 

 

 

 

Handledarutbildningen har en varaktighet på cirka 4 timmar och ger information om:

• Handledarens ansvar vid övningskörning.
• Vikten av kör- och trafikerfarenhet för den allmänna trafiksäkerheten.
• Vilka krav som gäller vid förarprov, trafikverkets teoriprov och uppkörning, trafikregler, planerad körning, trafiksäkerhet, miljö samt EcoDriving körning.
• Tolkningen av olika trafiksituationer och hur dessa kan tolkas olika beroende på körerfarenheten man har.


Eleven ska ha:

• Ett giltig körkortstillstånd
• Fyllt 15 år och 9 månader
• Genomgått handledarutbildningen

För att Transportstyrelsen skall kunna godkänna din handledare måste denne ha:

• Fyllt 24 år
• Haft körkortet i minst 5 år och inte fått det återkallat i mer än tre månader, under de senaste åren. Handledare får inte heller haft körkort med villkor om alkolås de senaste åren.
• Ett körkort utfärdat i Sverige eller annat land inom EES
• Vana och skicklighet av att köra bil.

 

Efter genomförd utbildning utfärdas ett giltigt intyg som Jarla Trafikskola rapporterar till Transportstyrelsen. Därefter blir utbildningen godkänd och ni kan börja er väg mot körkortet.