RISKUTBILDNING DEL 2 

Boka Risktvåan

2.300:–

 

Innan du kan genomföra ditt kunskapsprov och körprov måste du ha genomgått båda delarna av den obligatoriska riskutbildningen för B-körkort. Del ett som handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt kan du boka här.

 

SKICKA FÖRFRÅGAN

Del två motsvarar den gamla riskutbildningen (halkbanan) och handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden och genomförs först när du kan hantera ett fordon väl. Risktvåan varar ca 4,5 timmar och kursen består av verklighetsförankrade praktiska uppgifter som belyser riskerna. Vi använder oss utav samma kalender för de tre ledande trafikskolorna på Östermalm i Stockholm. Detta möjliggör att du kan boka in det datumet som passar bäst för dig.

Observera att om du tagit riskutbildning för motorcykel så gäller den inte för personbil.
Riskutbildningens båda delar är giltiga i fem år.

Varför risktvåan?

Målet med Risktvåan är att du skall lära dig att förutse och hantera riskfyllda situationer i trafiken. Utbildningen ökar din förståelse för säkerhetsmarginaler, hastighet, särskilda förutsättningar såsom underlag och väder. Under utbildningen får du möjligheten att uppleva både din och fordonets förmåga att klara av körning under kontrollerade former i risksituationer. Under utbildningstillfället tar vi upp:

• Risker och risktagande

• Konsekvenser av risker och risktagande

• Undvikande, att själv undvika risker och att förhindra andra

• Hur beteenden och attityder påverkar trafiken

• För personbil är Risktvåan även känd som ”halkbana”, då körning under särskilda förhållanden körs på halt väglag.

Skicka förfrågan

 

[recaptcha]